Descoperiti circuite si excursii in cele mai frumoase locuri din România. Timișoara

Alegeți dintr-o gamă largă de excursii in Romania. Timișoara

Închiriază mașina potrivită nevoilor tale. Oferim o gamă variată de autoturisme cu predare oriunde în România.

Timișoara - Puncte de atracție de neratat

Biserica Domnească

  • Biserica Domneasca din Timișoara este cea mai veche biserică din oraș, construită în secolul XVII. Conaclnoscută și sub numele de Biserica lui Bocskai, biserica are forma unui octogon cu cruce. Biserica are opt picturi originale și patru vitralii datează din secolul al XlX-lea. Decorul interior este realizat de un băiar care provine din secolul XVII. Biserica este un obiect devotat și folosește liturghia lui Faur la toate activitățile sale.

Cetatea Timișoarei

  • Cetatea Timișoarei se află în inima orașului și este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale acestuia. Ceata a fost construită în secolul XVI și se află pe o colină înaltă, care oferă o priveliște fantastică asupra orașului. Pe lângă construcția cetății, există și un muzeu unde vizitatorii pot afla mai multe despre istoria orașului. În plus, cetatea adăpostește și câteva muzeuri și expoziții în aer liber, cum ar fi Muzeul Național al Banatului, Muzeul de Istorie și Muzeul de Arte Frumoase.

Trandafirii Prichindel

  • Tarandafirii Prichindel este o cale pietonala situata in apropiere de Piata Libertatii, si este unul dintre cele mai frumoase parcuri in Timisoara. Parcul este renumit pentru trandafirii sale si contine peste 5.000 de trandafiri diferiti in peste 70 de specii. Pe langa trandafirii superbi, oaspetii pot admira si un parc cu statui si iazuri. Prichindel este un loc perfect pentru a admira natura in Timisoara și un loc ideal pentru relaxare.

Piata Unirii

  • Piata Unirii este centrul Timisoara si este una dintre cele mai frumoase piete din Romania. Piata este plină de stiluri arhitecturale interesante si centreaza obiectivele turistice de top ale orasului. Piata Cuprinde activități interesante, cum ar fi: animatii, concerte, muzica populara, spectacole de stradă și întâlniri culturale. Mai mult, turișii pot alege dintre numeroasele restaurante, cafenele și terase de pe aceasta piata.

Muzeul Național al Banatului

  • Muzeul Național al Banatului este cel mai vechi muzeu din Timișoara, ce a luat ființă în 1872. Acesta este reprezentativ pentru istoria si cultura regiunii Banatului și găzduiește colecții istorice variate, incluzând medalii, obiecte și documente emise de-a lungul anilor. O parte importanta a muzeului este colecția de monede, precum și cea de artă, cu obiecte decorative și sculpturi din perioada medievala și din secolele următoare. Muzeul oferă, de asemenea, un magazin de suveniruri si publicatii.

Piata Victoriei

  • Piata Victoriei este un simbol al orasului Timisoara și albatriște inima acestuia. Piata a fost construita la sfarsitul secolului XIX și poate gazdui sute de turiști în același timp. Pe piata se poate admira un monument ce aminteste de Revolutia din 1989 din care face parte și tencuiala caselor, ce mai vestesc epoca secolului al XIX-lea. Pe langa aceste elemente istorice, piata este inegalabila prin celelalte obiective ce se desfăsoară in aceasta: magazine, restaurante, cafenele si baruri.

Centrul de Cultură și Artă Timișoara

  • Centrul de Cultură și Artă Timișoara (CCAT) oferă turiștilor ocazia de a explora cultura și arta uneia dintre cele mai frumoase orase ale tarii. CCAT gazduiește o varietate de spectacole și producții, în acest sens oferind turiștilor posibilitatea de a experimenta arta și cultura locală. De asemenea, în cadrul Centrului sunt organizate întâlniri culturale, concerte și expoziții temporare despre lumea artei si culturii.

Ștrandul Neptun

  • Wooden Neptun Beach oferă oaspeților șansa de a petrece timpul în aer liber și de a se relaxa în acest holiday resort de lux. Parcul găzduiește un restaurant cu bucătărie locală, precum și locuri de înot și spa-uri. Există, de asemenea, un teren de sport, unde vizitatorii pot practica diferite sporturi, precum tenis, rugby, baschet și fotbal.

Podul Morii

  • Podul Morii a fost pne dintre cele mai vechi construcţii din Timișoara, construita în secolul al XVIII-lea. Podul este cunoscut fondatorului său, contele Carol mori, cu toate acestea, contele a construit podul folosind moștenirea tatălui său, iar a fost construit pentru a conecta întreaga regiune cu marginimile sale. Podul Morii surpinseste Canalul Bega și are două platforme, Podul Wolf și Podul Loburn, acesta fost redeschis publicului in timpul unui festival în anul 2009.

Repertoriul timișorean

  • Repertoriul timișorean, pe scurt „Reper”, este un eveniment anual care se desfăsoară în oraș și care oferă oaspetilor oportunitatea de a explora cultura locală și tradiţiile regionale. Evenimentul durează 3 zile și are ca tematica principală folk-ul și muzica populara romaneasca și, în același timp ofera oaspetilor ocazia de a vedea piese de teatru și stanci ale muzicienilor romani. O parte importantă a festivalului constă în faptul că muzicienii pot învața și îmbunătăți abilităţile muzicale prin intermediul atelierelor de muzică și dans care sunt deservite în fiecare zi.

Timișoara oferă vizitatorilor numeroase atracții: de la biserici antice, la iazuri cu trandafiri si de la parcuri de distractii la piete istorice. Oricare ar fi preferințele dumneavoastră, acest oraș are ceva pentru fiecare. Așadar, daca va gândiți să vizitați Timișoara, nu ar trebui să uitați să vizitați aceste punte de atracție.

Recomandari:

Acceptare?Utilizarea de cookies