Descoperiti circuite si excursii in cele mai frumoase locuri din România. Târgu Mureș

Alegeți dintr-o gamă largă de excursii in Romania. Târgu Mureș

Închiriază mașina potrivită nevoilor tale. Oferim o gamă variată de autoturisme cu predare oriunde în România.

Târgu Mureș, Orașul Care Nu Îți Lasă Impresia Că Ratezi Ceva

Târgu Mureş este un oraș istoric situat în partea de sud a Transilvaniei, care se bucură de o mulțime de locuri interesante. Aici, turiștii vor găsi numeroase obiective culturale și istorice, precum și activități care le satisfac orice gen de dorință. Mulți dintre acești turiști vin aici în primul rând pentru a se bucura de frumusețea acestui oraș vechi și de modul în care cultura și tradițiile se amestecă perfect împreună.

Ce Se Poate Vizita in Târgu Mureș

1. Muzeul Țării Crișurilor: Muzeul se află în clădirea veche a casei Karácsonyi din centrul orașului. Acesta adăpostește o colecție bogată de obiecte care reflectă cultura și istoria zonei Ținutului Crișurilor (de la manuscrise, cărți vechi și obiecte din lemn și sticlă, la ceramică artistică specifică zonei). 2. Reședința de Vara a Principelui Barbu Catargiu: Acest palat neogotic mai este cunoscut sub denumirea "Palatul Ponichet". Acesta a fost construit în 1838 pe terasa unei dealuri verzi înconjurate de grădini botanice și de o parte de lac. 3. Expoziția "Imprimeria Ortodoxă și Biserica din Târgu-Mureș": Expoziția cuprinde materiale legate de stilul de viață al slujitorilor ortodocși din oraș, precum și informații privind istoria mănăstirii din Târgu Mureș. 4. Biserica Sf. Gheorghe: Biserica lui Gheorghe se află în centrul orașului, iar interiorul său este un exemplu remarcabil al stilurilor arhitecturale bizantine și neogotice. 5. Biserica Romană: Biserica Romană se află în partea de sud-vest a orașului, între strada Pallas și bulevardul Gheorghe Dima. Aceasta face parte din zona de patrimoniu al Muzeului Național de Artă Alba Iulia din București. 6. Castelul de Apă: Castelul de Apa, care a fost construit în secolul al XV-lea și a fost una dintre principalele construcții ale Principatului Transilvaniei, este una dintre cele mai importante clădiri ale orașului. Interiorul acestui castel ne oferă o imagine autentică a istoriei regale și a secolului al XV-lea. 7. Parcul Tineretului: Parcul Tineretului are o suprafață de 11 hectare și pretinde să fie una dintre cele mai frumoase zone verzi din Timișoara. Acesta are un stâlp de coloana pentru ca vizitatorii să se bucure de peisajul frumos și verde. 8. Muzeul Memorial al Revoluției: Acest muzeu prezintă istoria Revoluției și a evenimentelor din 1989 din Târgu Mureș. Acesta este compus dintr-o serie de săli de expoziții și spații educative în care se poate învăța despre evenimentele mai putin cunoscute ale acelui an. 9. Parcul din Târgu Mureș: Parcul din Târgu Mureș este un foarte frumos parc aflat în inima orașului. Acesta este un loc minunat să vă bucurați de soare și de frumusețea naturii. 10. Grădinile Cetății: Cetatea din Târgu Mureș a fost construită în secolul al XV-lea și este acum unul dintre cele mai importante muzee din țară. O parte din fortificația cetății este acum deschisă pentru turiști și prezintă o mulțime de locuri minunate și frumoase, precum și grădinile bogate și luxoase care împânzeau atunci cândva cetatea.

Concluzii

Târgu Mureș este un oraș vechi, plin de istorie, cultură și tradiții. Acesta încântă pe turiști cu numeroasele sale obiective culturale și istorice, precum și diverse activități pentru toate gusturile. Există numeroase locuri în care turiștii se pot bucura de frumusețea orașului vechi, de la cetate și parcuri, la muzee și biserici. Toate aceste locuri fac din Târgu Mureș unul dintre cele mai frumoase orașe din Transilvania și vor oferi turiștilor o experiență de neuitat.

Recomandari:

Acceptare?Utilizarea de cookies