Descoperiti circuite si excursii in cele mai frumoase locuri din România. Târgoviște

Alegeți dintr-o gamă largă de excursii in Romania. Târgoviște

Închiriază mașina potrivită nevoilor tale. Oferim o gamă variată de autoturisme cu predare oriunde în România.

Târgoviște - puncte turistice interesante pline de istorie și farmec

Târgoviște este un oraș istoric din România, situat la poalele Munților Carpați. Acesta este unul dintre cele mai vechi și cele mai frumoase orașe din România, așa că se poate spune că este o alegere râvnită pentru turiști. Și, dacă ești în vizită în acest oraș sau vrei să îl vizitezi, aici sunt 10 puncte interesante pe care le poți vizita și care te vor lăsa cu o pozitivă impresie despre oraș.

1. Palatul Domnesc

Palatul Domnesc este unul dintre cele mai vechi și mai frumoase locuri din oraș. Palatul a fost construit în secolul al XVII-lea și este acum parte a unei muzee naționale. Acesta oferă vizitatorilor o plimbare pe teritoriul său și o experiență în care pot admira camerele luxoase și obiectele antice care se află aici.

2. Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie din Târgoviște oferă o vizită interesantă în trecut. Acesta adună obiecte din perioada paleolitică până la cea contemporană, precum și mărturii istorice și culturale. Acesta oferă vizitatorilor o imagine mai profundă și mai aprofundată asupra istoriei orașului și a regiunii.

3. Cetatea Târgoviștei

Cetatea Târgoviștei sau „Curtea Domnească”, cum mai este cunoscută și , a fost construită în secolul al XIV-lea de către Radu cel Mare, domnul Țării Românești. Acesta este un complex mare, ce oferă o priveliște impresionantă. De asemenea, pot fi văzute acolo Templul Ispita, Domnița Biserica și Casa Unirii.

4. Casa Almășanului

Casa Almășanului a fost construită în 1650 și adăpostește muzeul Artelor Si Crafturilor Tradiționale, unde arată mai multe obiecte artizanale tradiționale, obiecte de îmbrăcăminte și de uz casnic. Pe lângă asta, acolo poți găsi și un mic magazin de obiecte artizanale .

5. Monumentul lui Vlad Țepeș

Monumentul lui Vlad Țepeș, cunoscut și ca „Domnul nostru Vlad Țepeș”, este un obiectiv interesant de vizitat din Târgoviște. Acesta se află în centrul orașului și este sculptat din granit. Acesta are înălțimea de aproximativ 11 metri și este împodobit cu arme și simboluri legate de personajul istoric.

6. Muzeul de Artă

Acest muzeu se află în Palatul Boiangiu și îi oferă vizitatorilor multe obiecte de artă interesante și exponate unice. Acestea includ sculpturi, tablouri, icoane și monumente din diferite perioade istorice, care reflectă impresii și sentimente de altădată.

7. Teatrul Mihai Eminescu

Teatrul Mihai Eminescu este situat în centrul orașului Târgoviște și a fost construit în stilul neoclasic. Acesta promovează cultura română și operele scriitorilor și ale dramaturgilor români. Festivalul de teatru care se organizează aici este unul dintre cele mai mari evenimente culturale organizate în oraș.

8. Parcul memorial „Mihai Viteazul”

Parcul este situat în centrul orașului și oferă o frumoasă priveliște asupra munților. Acesta a fost dedicat strălucitorului domnitor Mihai Viteazul, care a domnit în Târgoviște de la 1593-1594. Acesta este cel mai popular loc in oras unde turistii se pot bucura de peisaj, caini si ciori.

9. Parcul Național Cernica

Parcul Național Cernica se află la umbra Cetății Târgoviștei și oferă turiștilor posibilitatea de a explora lumea naturală și istoria regiunii. Acesta oferă diverse exponate ce pot fi admirate inclusiv lacul Cernica, zeci de specii de plante și animale, păduri întinse și lacuri sălbatice.

10. Grădină Botanică

Grădina Botanică din Târgoviște este unul dintre cele mai frumoase și mai interesante puncte de vizită. Acesta este un loc minunat pentru cei care caută să vadă și să admire florile și plantele exotice. Acesta oferă vizitatorilor posibilitatea de a sacransula la rădăcini și a-i conecta cu natura.

Încheiere

Târgoviște este subreticul loc pentru cei care urmăresc să-și umple programul cu activități interesante, mai ales în domeniul turismului. Acesta are o mulțime de obiective turistice interesante, precum Palatul Domnesc, Muzeul de Istorie, Cetatea Târgoviștei, Casa Almășanului, Monumentul lui Vlad Țepeș, Muzeul de Artă, Teatrul Mihai Eminescu, Parcul Memorial „Mihai Viteazul”, Parcul Național Cernica și Grădina Botanică. Acestea oferă cu toatele o profundă și impresionantă inthizare in istoria orasului si a regiunii. Acestea sunt doar câteva dintre locurile de vizitat din Târgoviște care îți oferă șansa de a te bucura de liniștea oferită de natură și arhitectură în același timp.

Recomandari:

Acceptare?Utilizarea de cookies