Descoperiti circuite si excursii in cele mai frumoase locuri din România. Suceava

Alegeți dintr-o gamă largă de excursii in Romania. Suceava

Închiriază mașina potrivită nevoilor tale. Oferim o gamă variată de autoturisme cu predare oriunde în România.

Ce se poate vizita în orașul Suceava

Mănăstirea Putna

  • Mănăstirea Putna din Suceava a fost întemeiată în anul 1466 de domnitorul Stephen cel Mare. Mănăstirea este cunoscută ca fiind cea mai importantă ctitorie a domnitorului și unul dintre cele mai importante obiective turistice din oraș. Acesta este amplasat pe un deal în nord-vestul Sucevei și este ideala pentru o vizită de neuitat. Turiștii pot vedea vechea biserică, ctitoria ctitorului mare Stephen Vodă și alte monumente istorice precum Casa lui Stephen Vodă, complexul de iconografii și mormintele în care pot fi găsite vase vechi și mărturii despre istoria acestui loc.

Muzeul Bucovinei

  • Muzeul Bucovinei și Casa Memorială a lui Ștefan cel Mare adăpostesc un important patrimoniu cultural-istoric al orașului Suceva. Găsiți aici sculpturi, obiecte vechi și alte artefacte străvechi. Turiștii își pot petrece ore înțelepte examinând cu atenție obiectele, iar ghidurile au grijă să furnizeze istoria acestea. Complexul este înconjurat de munți și de o grădină pitorească, care oferă ocazia de a se bucura de soarele blând al Zonei de Nord a țării.

Piața Centrală

  • Piața Centrală din Suceava este unul dintre locurile preferate de către turiști. Există numeroase magazine, baruri și restaurante în această zonă, precum și celebrul Catedrala Mitropolitană din Suceava. Pe lângă faptul că puteți descoperi cultura bucovineană, puteți admira, de asemenea, elementele arhitecturale, cum ar fi stâlpii din piatră, statuile și fontanele. Piața oferă, de asemenea, ocazia de a se relaxa și de a vedea mai multe oportunități de cumpărături și de distractie.

Cetățile din Suceava

  • Cetățile din Suceava sunt considerate una dintre cele mai importante atracții turistice din oraș. Acestea includ Cetatea Armeană, Cetatea Ștefan cel Mare și Cetatea Suceava. Aceste cetăți au fost construite pentru a proteja orașul împotriva invaziei turcilor în secolul al XVI-lea și sunt un exemplu frumos de arhitectură medievală. Acestea oferă, de asemenea, ocazia de a admira frumusețea naturii, cum ar fi Munții Suceava și Pădurea Putnei.

Parcul Natural General Gh. Averescu

  • Parcul Natural General Gh. Averescu este localizat în partea de nord-est a județului Suceava și reprezintă unul dintre cele mai impresionantes puncte turistice. Parcul se întinde pe o suprafață de 956 de hectare și este acoperit de păduri și lacuri. Acesta oferă, de asemenea, turiștilor posibilitatea de a descoperi mai multe specii de animale și de plante native și de a se bucura de alte activități de recreere, cum ar fi schiul, drumețiile și parapantismul.

Șanțurile Ceahlăului

  • Șanțurile Ceahlăului reprezintă o altă destinație turistică importantă din Suceava. Acestea sunt formate dintr-un ansamblu de șanțuri construite în anul 1675 de domnitorul polonez Constantin I, pentru a ocroti teritoriul față de invadatori străini. Aceste adăposturi au permis unităților militare să pună stăpânire pe teritoriu și să fie un punct strategic important pe frontul de luptă. Astăzi, șanțurile sunt încă acolo și reprezintă un amintir unic al istoriei orașului.

Cascada cailor lui Caloian

  • Cascada cailor lui Caloian oferă turiștilor o priveliște plină de povești. Această cascadă se găsește la marginea Parcului Natural General Gh. Averescu și se înalță la o înălțime de circa opt metri. Potențialii vizitatori sunt încântați de spectacolul oferit de căderea apei, care se poticnește peste cascadă și se revarsă în depresiunea lină de dedesubt. Este un loc ideal pentru poze și pentru plimbări romantice, iar turiștii fac cu siguranță o mulțime de amintiri aici.

Fânațul Sucevei Speranței

  • Fânațul Sucevei Speranței este un parc turistic îngrijit, care se află la câțiva kilometri de orașul Suceava. Acesta oferă diversitatea faunei și florei, precum și peisajul sălbatic și mismatratat al zonei. Fânațul este unul dintre cele mai vechi parcuri din țară și oferă o oportunitate deosebită de a explora lumea naturii. Turiștii pot călări, călători cu bicicleta și face picnic în parc.

Monumentul Gropii

  • Monumentul Gropii din orașul Suceava a fost dedicat împăratului Carol al II-lea și are simbolism istoric și cultural. Monumentul este situat pe unul dintre dealurile orașului și ridică înălțimea de 28 de metri, iar împrejurimile oferă o panoramă incredibilă. Recepția monumentului este uimitoare și oaspeții își pot delecta cu priveliștile din vârful turlei, unde se afla o statuie a Fecioarei Maria. Cu această ocazie, vizitatorii se bucură și de un spectacol audio-vizual care are loc noaptea, sus în jardiniere.

Mănăstirea Voroneț

  • Mănăstirea Voroneț este situată în inima Bucovinei și este familiara turiștilor. Acesta este renumit pentru frumusețea sa arhitectonică și pentru culorile slăvite pe care le are în zilele senine. Mănăstirea este însoțită de o grădiniță, două capele și un muzeu, care conțin numeroase picturi și sculpturi vechi. Mănăstirea este înconjurată de copaci și de terenuri învecinate, unde se organizează evenimente tematice și folclorice în timpul anului.

Recomandari:

Acceptare?Utilizarea de cookies