Descoperiti circuite si excursii in cele mai frumoase locuri din România. Satu Mare

Alegeți dintr-o gamă largă de excursii in Romania. Satu Mare

Închiriază mașina potrivită nevoilor tale. Oferim o gamă variată de autoturisme cu predare oriunde în România.

Satu Mare - Cele mai atractive obiective turistice

Satu Mare este un oraș situat în nord-vestul României, care aduce împreună o mulțime de obiective turistice interesante și deopotrivă unice. Deși pline de istorie și cultură, orașul oferă un sentiment modern și plin de energie. De aceea, suntem siguri că veselia și trăirile deosebite de peisaj și zâmbetul oamenilor vor crea o călătorie și mai memorabilă.

1. Palatul Culturii

Personificând cu mândrie satmareanul, Palatul Culturii din Satu Mare este unul dintre principalele obiective turistice ce trebuie neapărat vizitate. Acesta adăpostește trei dintre cele mai importante muzee ale orașului: Muzeul de Artă, Muzeul Țării Crișurilor și Muzeul Etnografic. Palatul este renumit pentru bogăția și diversitatea exponatelor de artă și cultură. Intrarea este gratuită, fără program de vizitare și poate fi vizitat în orice zi a săptămânii.

2. Basilica Strigatul maicii Domnului-Lozna

Basilica Strigatul Maicii Domnului-Lozna se află pe drumul spre Muntele Lozna, fiind una dintre cele mai renumite și mai vechi biserici din zonă. Acesta se află situată pe drumul spre Muntele Lozna, și are iconostas și picturi murale realizate în stilul bizantin. Monumentul este înconjurat de o frumoasă pădure de brazi. O tură de vizitare poate include și un popas la o căsuță de lemn din preajma mănăstirii, unde se pot găsi produse artizanale de inspirație creștină.

3. Biserica Sf. Apostol Andrei

O altă biserică frumos pictată din Satu Mare este Biserica Sf. Apostol Andrei, situată în inima oraşului. Acest lăcaş de cult a fost construit în anii 1827-1838, iar iconostasul s-a finalizat în anul 1842. Iconostasul bisericii se caracterizează printr-o diversitate cromatică deosebită, acoperită cu o pictură impecabilă în detaliu. Biserica este o oază a relaxării și meditației, și are o mică terasă unde vizitatorii se pot odihni și admira frumusețea acelei locații.

4. Orășelul Arieseni

Arieseni este un mic orășel cu un peisaj alpin rustic în Vâlcea Mare, situat la aproximativ 20 de kilometri de Satu Mare. Multe dintre atracțiile din Arieseni sunt concentrate chiar în centrul comunei, unde se găsesc magazine, restaurante și cafenele. Unele dintre cele mai importante atracții aici sunt Muzeul Satului Apusean, Parcul Aventurilor și cabana de cazare de pe Valea Roșie.

5. Complexul aqua park MIRMA

Aqua Park Mirma, situat la 10 km de Satu Mare, este cel mai mare aqua park din nordul țării. Complexul este format dintr-o piscină mare, tobogane cu apă, restaurante și spații de joacă pentru copii. De asemenea, există și mai multe plaje amenajate pentru a fi relaxante și distractive în același timp.

6. Mănăstirea Cârțișoara

Mănăstirea Cârțișoara este o construcție a cărei slavă a răsunat în întreaga regiune, fiind printre cele mai vechi mănăstiri din Țara Crișurilor. Curtea interioară a mănăstirii este caracterizată de o mică ogradă și un cimitir, acoperit de un pământ frumos de culoare maronie. De asemenea, în mănăstire se organizează deseori concerte spirituale care confirmă numele și slava acesteia.

7. Muzeul satului apusean

Muzeul Satului Apusean este o minunată așezare ce amintește de căldura și spiritualitatea satului românesc. Acesta adăpostește unele dintre cele mai frumoase case și biserici istorice. Un atuu al acestui complex este faptul că este locul perfect pentru a experieimenta trăirile bucuriilor satului românesc, fără a fi nevoit să mergi la sat.

8. Mănăstirea Hodos

Mănăstirea Hodos este o oază de liniște și spiritualitate, situată pe malul Vidolmului, într-o zonă montană cu numeroase cască de peisaj. O vizită a acestei așezări caldă și plină de spiritualitate poate oferi o experiență memorabilă. Mănăstirea Hodos găzduiește printre altele și corturi pentru petrecerea timpului liber.

9. Mănăstirea IGRI

Mănăstirea Igri se află situată la 21 de km de Satu Mare și este cea mai veche și mai bine conservată mănastire din această zonă. De asemenea, se poate spune că și cea mai importantă, deoarece a fost construită de Regii Ungariei și era considerată o cetate de scăpare pentru localnici. Cunoscută pentru interiorul frumos pictat, picturile mănăstirii sunt ceea ce definește cel mai bine această suită deosebit de spirituală a Satu Mare.

10. Muzeul de artă

Dedicat artei și culturii, Muzeul de Artă din Satu Mare oferă cel mai mare spațiu în care arta și cultura pot fi adorate și savurate. Această instituție unică în orașul Satu Mare cuprinde inclusiv exemple de artă religioasă și populară, cât și opere ale pictorilor celebri care au locuit în această zonă. Satu Mare oferă un mix unic de obiective turistice, tuturor acelora care sunt în căutarea unei experiențe de neuitat. De la misterioase mănăstiri și biserici, la obiectivele moderne și civilizația sa vibrantă, Satu Mare este în primul rând un oraș plin de istorie și cultură. Datorită diversității sale istorice și spirituale, orașul Satu Mare oferă vouă și familiei dvs. posibilitatea unei vacanțe momentan memorable și relaxante.

Recomandari:

Acceptare?Utilizarea de cookies