Descoperiti circuite si excursii in cele mai frumoase locuri din România. Ploiești

Alegeți dintr-o gamă largă de excursii in Romania. Ploiești

Închiriază mașina potrivită nevoilor tale. Oferim o gamă variată de autoturisme cu predare oriunde în România.

Locațiile turistice cele mai importante din Ploiești

Ploieștiul este unul din orașele cu cele mai bune atracții turistice din România. Cu ocazia celor mai multe ocazii, indiferent că este vorba despre o vacanță în oraș sau o reuniune cu prietenii, locațiile turistice din Ploiești sunt luate în considerare.

Parcul Central de la ULTRA

Parcul Central ULTRA este unul dintre cei mai populare locuri de vizitat în Ploiești. Acesta se întinde pe o suprafață impresionantă de peste 40 de hectare și cuprinde un iaz înconjurat de vegetație luxuriantă și drumuri arborate. Aici, turiștii pot vedea o gamă largă de plante și păsări, precum și o varietate largă de obiecte antropice. Pe lângă diversele atracții pe care le oferă, parcul are și deosebitele parcuri de joacă, locuri de picnic, un șanț de alergare și câteva ciclism.

Biserica Adormirii Maicii Domnului din cartierulHaihovitei

Kilometri și kilometri departe de parcul Central se află această construcție vremurile domnitorilor, Biserica Adormirii Maicii Domnului din cartierul Haihovitei. Beneficiind de hramul SF. MC. Maria La Blaj, biserica a devenit unul din cele mai populare obiective turistice din Ploiești, mai ales în ultimele decenii. Ea poate fi recunoscută imediat prin arhitectura sa impunătoare, excelent întreținută pentru a păstra intregul farmec al bisericii vremurilor sale domnesti. Pe lângă biserică, vizitatorii pot și admira și Cimitirul "Sfintii Militari" care se află la poarta sa, împreună cu Manastirea Capela Sfintei Parascheva și vechiul Dom.

Grădina Publică "George Grigore Cantacuzino"

Grădina Publică George Grigore Cantacuzino are la bază veteranii ploieșteieni precum medicul și profesorul, George Grigore Cantacuzino și medicul Cezar Pomipeiu și a fost deschisă publicului în anul 1875. Acesta a devenit rapid unul dintre cele mai populare locuri de vizitat în Ploiești gratie suprafeței sale vaste, luxuriante, variate și numeroasele sale piese turistice. Atracțiile sale includ un lac artificial, o foaier si o serie de toponime, cum ar fi lacul Gârlei, Scaderea Râului Arges și Casa de vacanță Pușcaș. Pe lângă toate acestea, Grădina Publică oferă și o gamă variată de obiecte antropice și obiecte culturale, incluzând o colecție bogată de plante, precum și un număr mare de locuri de joacă, precum și locuri de picnic, ceea ce face din această destinație ideală pentru petrecerea timpului cu copiii sau pentru restul familiei.

Turnul Vechi De la Obelisc Plaza

Turnul Vechi de la Obelisc Plaza este unul din cele mai popular obiective turistice din Ploiești și poate fi considerat adevăratul început al istoriei Ploieștiului. Construit în anul 1864, turnul servindu-l pe vremea sa ca un fel de far pentru captura vânătorilor, a fost transformat în anul 1980 într-un simbol al Ploiești-ului abilităților sale în arta și istorie. Clădirea este încă în stare excelentă, îngrijită pentru a-și păstra caracterul ei rustic și a servi ca un emblem al spiritului istoric al Ploieștiului și se află la baza pantei obeliscului, de unde se poate vedea toată Ploieștiul.

Muzeul Oltului Etern

Accesibil doar în lunile de vară, Muzeul Oltului Etern, construit în anul 2020, oferă turiștilor o călătorie în istoria locală și națională. Oferă o gamă largă de expoziții încântătoare, precum și expoziții permanente organizate periodic.Expozițiile incluse în muzeu includ documentare istorice interesante, o gamă variată de obiecte arheologice, monede vechi, obiecte de artă lucrate manual, piese de mobilier și lucrări literare. Vizitatorii sunt întâmpinați la intrare de o copie a Monstrului Oltului, un element care a captivat imaginationa localilor de-a lungul vremii.

Pantelimonul de la Abator

De la cântecele pantelimonului la cele ale oilor, turiștii pot descoperi unul dintre cele mai mari moșii din țară în Pantelimonul de la Abator. Plasat pe dealurile care se înalță deasupra cartierului Abator, Pantelimonul este împânzit cu ferme tipice și vile vremurilor domnesti, precum și clădiri medievale italiene și franceze. Acest loc reprezintă un adevărat magnet pentru turiștii care caută să descopere istoria și cultura locală în totalitatea lor.

Târgul Olarilor

Târgul Olarilor, lângă Bazinul Tehnic din Ploiești, se poate spune că este unul dintre cele mai unice centre economice și comerciale ale orașului. Acesta oferă ocazia de a vedea și admira toate produsele traditionale prețioase, precum și obiecte confecționate tradițional de lucrătorii locali.

Parcul de Agrement si Sport "Paul Alexandru Bujor"

Ultima dar nu cea din urmă locație care merită vizitată în Ploiești este Parcul de Agrement si Sport Paul Alexandru Bujor. Văzut de multi ca un simbol al orașului, aceasta destinație unică oferă turiștilor oscilația perfectă între activități sportive și parcuri de divertisment, într-un peisaj spectaculos. Acest parc casă numeroase obiecte turistice, incluzând patinoarul, terenurile de sport și de tenis, locurile de picnic, terenuri de joacă, cascadă și lacuri naturale, toate acestea împreună fiind locuri ideale pentru a petrece o zi la aer curat.

Concluzie

Există multe locuri turistice interesante de vizitat în Ploiești și toate îmbină perfect cultura, istoria și natura într-un singur loc, oferind turiștilor unicitatea și încântătoarele parcuri, muzee și construcții pe care le pot vedea aici. Ploiești-ul poate avea multe locuri istorice fascinante, unde turiștii se pot bucura de o experiență de neuitat.

Recomandari:

Acceptare?Utilizarea de cookies