Descoperiti circuite si excursii in cele mai frumoase locuri din România. Pitești

Alegeți dintr-o gamă largă de excursii in Romania. Pitești

Închiriază mașina potrivită nevoilor tale. Oferim o gamă variată de autoturisme cu predare oriunde în România.

Cele mai bune puncte turistice din Pitești

Parcul Industrial

  • Parcul Industrial din Pitești este un loc minunat de vizitat. El a fost deschis publicului în anul 1998 şi este unul dintre cele mai bine conservate și bine întreținute locuri din oraș. Acesta cuprinde 56 de hectare de teren, un labirint de trepte, piețe pietruite, grădini, restaurante și chiar un cimitir. Există o mulțime de obiective de vazut in Parcul Industrial, precum Muzeul Etnografic, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă și Parcul Industrial Botanic. De asemenea, acesta oferă un peisaj verde spectaculos, care se poate bucura din numeroase puncte de interes turistic.

Castelul Sarmisegetusa

  • Situat pe stânca Dealul Dacilor, Castelul Sarmisegetuza este un must-see pentru cei care viziteaza Pitești. La aceasta locatie atractiva, turistii pot vedea ruinele impresionante ce apartin vechiului oras amfiteatru. De asemenea, acesta reprezinta o bijuterie istorica, ce se poate bucura de prezenta frumuseții si misterului locului. Se crede ca aceasta locatie se afla in apropierea legendarului templu al lui Zeus, și in prezent acesta fiind printre cele mai impresionante locuri din oraș.

Mănăstirea Vodoş

  • Mănăstirea Vodoş, de asemenea, este una dintre cele mai vizitate destinatii turistice din Pitești. Mănăstirea Vodoş a fost construită in secolul al 16-lea si a suferit numeroase transformari in decursul anilor, intre care si cea mai ultima renovare in anul 2014. Acest loc este minunat de vizitat datorită arhitecturii sale, cat și a frumuseţii naturale ce poate vedea besleanul acolo. Pe lângă frumusețea acestei destinații turistice, turistii se pot bucura si de picturile iconografice si frescele interioare ale Mănăstirii Vodoş.

Muzeul Satului

  • Muzeul Satului din Pitești, sau Muzeul Satului Pitești, este un muzeu în aer liber ce prezinta obiectele specifice vieţii agricole, precum și metodele obisnuite prin care a fost practicata agricultura. Acesta se întinde pe o suprafața mare, presărata cu chioşcuri si magazii, făcând parte din Parcul Industrial al orașului. Există tot soiul de obiecte antice de expus in muzeu, precum unelte agricole, utilaje, costume populare și animale specifice. De asemenea, Muzeul Satului promoveaza și evenimente culturale, precum muzica și teatrul popular.

Piata Centrala

  • Piata Centrala din Pitești este un loc istoric și divers, renumit în rândul cetățenilor pentru restaurantele sale, magazinele de suveniruri, precum și magazinul de prezentare al produselor locale și regionale. De asemenea, Centrul Vechi este și un punct de interes istoric, locul în care turiștii pot vedea urmele unor foste mănăstiri și ruine arheologice ale vechiului oraș. Piata Centrala mai cuprinde unele clădiri pline de istorie, precum Casa de Cultură și Hotelul Aurul. Exista si cluburi, teatre și multe alte evenimente ce se desfasoara aici.

KM 0

  • KM 0 din Pitești este un simbol al istoriei orașului, fiind punctul de pornire a interacţiunii cu arta și cultura moderna. Această zona a fost recent renovata si reprezinta un mix intre arta, cultura și obiective turistice. De asemenea, aceasta locaţie adăposteste o multime de grupuri muzicale și teatrale, precum și evenimente puse la cale de cei ce le adora. Printre activităţile și spectacolele ce pot fi vazute se numără muzica live, comedie și dans.

Piata Sf. Apostoli Petru si Pavel

  • Situat în inima orașului, Piaţa Sf. Apostoli Petru și Pavel este un loc vital și frumos. Acest loc a fost fondat in anul 1622 și prezintă un mulţime de obiective turistice si culturale ce pot fi savurate de către cei ce îl vizitează. Unele din aceste obiective includ Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel, palatul de Episcopie, catafalcul Domneșesc, clădirea Primăriei, Hotelul Lion și multe altele. Piaţa Sf. Apostoli Petru și Pavel este unul dintre cele mai importante locuri din orașul Pitești și ramane un punct de interes turistic pentru vizitatori.

Concluzie

Pitești este o metropolă modernă ce are la oferit o mulţime de obiective turistice interesante. Există destinaţii turistice în oraș care se bucură de frumusetea și istoria atractivă, de la Parcul Industrial la KM 0. Indiferent de ce obiectiv ales, turiştii sunt convisi sa se întoarcă acasa cu amintiri de neuitat. Acest articol a prezentat câteva dintre cele mai populare locuri turistice din Pitești, ceea ce înseamnă că turiștii au destul de multe de văzut in aceasta locatie minunata.

Recomandari:

Acceptare?Utilizarea de cookies