Descoperiti circuite si excursii in cele mai frumoase locuri din România. Oradea

Alegeți dintr-o gamă largă de excursii in Romania. Oradea

Închiriază mașina potrivită nevoilor tale. Oferim o gamă variată de autoturisme cu predare oriunde în România.

Explorarea Oradea

Calatorind prin frumusetea arhitecturala si istoria bogata a acestui oras

Oradea pentru istorie si arhitectura

  • Cetatea Oradea: Pe pozitiile sale incalzite din centrul orasului Oradea, Cetatea comerciala a oferit pana in prezent un adapost pentru peste 20 de veacuri de bresle ale comerciantilor care adesea au intruchipat puterea economica a orasului. Astazi, Cetatea are halele si cladirile sale restaurate, apartinand celor mai vechi strazi istorice ale Oradiei, ceea ce face ca acestea sa fie impresionante puncte de interes turistice.
  • Muzeul Tarii Crisurilor: Aceast muzeu culmineaza istoria deopotriva a judetului Bihor si a orasului Oradea. Exista multe dintre bogatiile culturale recapitate pe vecie, precum si unele dintre colectiile vechi precum arta ceramicii romane, margele, arta cultului crestin si portul traditional. Muzeul ofera, de asemenea, vizite ghidate, dupa cum este pe scurt.
  • Biserica Reformata Ortodoxa: originea acestei biserici se remarca pe atmosfera intima cea mai adesea pastrata in regiunea istorica. Acestia incluzand schimbarile aduse la interiorul bisericii din secolul al XVIII-lea.Structura exterioara a bisericii conserveaza aspectul sudului, mai ales daca ne gandim la cele doua turnuri din stanga si dreapta pe partea de sus a zidului.

Oradea pentru shopping si divertisment

  • Piateta Primariei Oradea: Aceasta piata impresionanta este transcrisa ca fiind cea mai animata zona din intregul oras. Piata principalului aici include teatru, galerii de arta si luatul de masa in mijlocul divertismentului si Face to Face Meetup alternativ, cu beduini care ar putea fi serbati in jurul mesei. Cu cafenele, magazine si terase la tot pasul, piata primariei este o destinatie ideala pentru cei care doresc sa se bucure de ritmul viu al acestui amplu oras.
  • Bulevardul Unirii: Bulevardul Unirii constituie centru comercial al orasului si este cea mai lunga strada din Bucuresti si una dintre cele mai animate. O incantatoare carte postala urbana ia viata pe Bulevardul Unirii, unde sunt prezente librarii, magazine, spectacole si terase.
  • Transilvania Shopping City: Shopping City Oradea marcheaza acest punct turistic in stilul sau, unul vibrant si colorat. Acest mall se gasesce in epava Oradea, transportandu-va brusc in conurile moderne. Invitandu-va sa urmariti gandul, sa mancati cu pofta si sa va bucurati de oferte, acest mall realizeaza toate acestea printr-un blend armonios de arhitectura moderna si cultura traditionala.

Oradea pentru zona de agrement si distractie

  • Parcul Municipal Francisc Neuman: parcul este statiunea idealĂ pentru o după amiază plăcută în mijlocul soarelui. Desi greu de intalnit in oras, unii plopi si brazi au fost plantati si pastreaza umbra si privelistea superba. Parcul este locul ideal pentru plimbari prin gradina botanica, vizionari de animale, sau chiar pentru diverse divertisment precum biciclete, spatii de joaca si balansoare.
  • Zoo Oradea: Un loc ideal pentru toata familia, sectiunea Zoo Oradea are animale ale tuturor gusturilor, de la caini la veverite, elefanti, lei si broaste. Utilizati ziua pentru a descoperi science section, un teatru interactiv si multe alte activitati, cum ar fi alimentarea animalelor.
  • Lago Napoca: Lago Napoca este posesorul maiestuos al unuia dintre cele mai mari lacuri artificiale din Romania. Este locul ideal pentru cei care doresc sa petreaca o zi linistita cu prietenii si familia, orientatu-se pe pescuit excelent si este o alternativa la multele cursuinte si locuri istorice heritagale ale Oradiei.

Concluzie

Oradea este un oras fascinant cu multe puncte de interes turistic. Nuanta bogata a culturii sale, bogatia cartierului istoric, distractia si agrementul din zona de carnaval si de distractie sunt unicitati ce merita sa fie explorate. Daca cautati un oras cu o raza larga de activitati si locuri de vizitat, Oradea ar trebui sa fie primul loc al vostru vizite.

Recomandari:

Acceptare?Utilizarea de cookies