Descoperiti circuite si excursii in cele mai frumoase locuri din România. Craiova

Alegeți dintr-o gamă largă de excursii in Romania. Craiova

Închiriază mașina potrivită nevoilor tale. Oferim o gamă variată de autoturisme cu predare oriunde în România.

Cele mai populare locuri turistice din Craiova

Jungla urbană: Parcul I.C. Brătianu

Parcul I.C. Brătianu este una dintre cele mai bine întreținute parcuri din Craiova si chiar intregul judet Dolj. Acesta se afla la marginea orasului, lângă Câmpului Taberei, și poate fi destinația ideală pentru o plimbare relaxantă pentru cei care se bucură de natură. Intrarea in parc se face printr-o poarta masivă, plasată pe o mare terasă, care da și intrarea în parcul propriu-zis. Acoperit de o multitudine de copaci, parcul oferă o oază de contopire a elementelor naturale și antropice si face un echilibru perfect între liniștea și frumusețea naturii și aglomerația orașului. In partea inferioară a terasei turistii se pot bucura de priveliste si auzul clopotelor care se aud spunând vechi slujbe religioase. Pe lângă clopotele catedralei și ale bisericilor din preajma acestor locuri, parcul oferă și o magie aparte fiind locul ideal pentru o mica escapadă din zona. Spectacolul oferit de vegetația luxuriantă și muzica clopotelor se completează perfect cu stilul inconfundabil al monstrilor din bronz uriaș de parc, care amintesc de seculara istorie a orașului. Pe lângă acești uriași monștri, se poate admira și statuia lui I.C. Bratianu, primul deputat al Craiovei, unul dintre cei mai importanți oameni politici din istoria acestui oraș.

Cea mai veche curte a Craiovei: Curtea Domnească

Curtea Domnească din Craiova incepe de la poarta de intrare existenta și se întinde pe toată lungimea străzii aflate în fața ei. Un neîndestulat monument viu conținând istoria și cultura de masă, ce reflectă principiile economice și sociale asociate cu Craiova. Locul prezintă un amestec interesant de arhitecturi: pe lângă construcții recente, adăugate în stiluri diferite, există și construcțiile tradiționale din lemn, nearanjamentul arhitectural tipic al unei curți domnești, iar totul se îmbină perfect. In partea de sus a curtii veti vedea Cetatea Romană, care a fost construita în secolul 2 î.Hr. Pentru a se bucura de priveliștea panoramică, accesul se poate face atât pe jos, cât și cu mașina, iar turiștii pot admira peisajul sublim al orașului Craiova.

Un simbol al libertății: Monumentul Unirii

Monumentul Unirii din Craiova se află în centrul orașului și este considerat o principală atracție turistică. Monumentul a fost construit în anul 1857 și reprezintă una dintre cele mai vechi mărturii istorice ale Unirii Principatelor Române în același stat național. Monumentul este înconjurat de o frumoasă grădină, unde veți găsi opere de artă simbolice și tematice. Acesta este patrimoniul cultural al acestui oraș și simbolizează libertatea obținută prin Unire. Această libertate este reflectată și în numeroasele alegeri pe care le are calatorul, de la numeroase restaurante și magazine, la atracții turistice inedite, precum turnul cu ceas și grădina zoologică spectaculoasă.

O mica escapada la Muzeul Lapidarium

Muzeul Lapidarium dintr-o veche cetate se afla in orasul Craiova si este o destinatie favorită atât pentru turiști, cât și pentru localnici. Muzeul se afla pe un teren dominat de ruinele vechii cetăți și este izolat de peisajul modern. Pe lângă ruine, muzeul găzduiește și numeroase sculpturi și alte elemente decorative, de la practicarea artelor și a arhitecturii, care și-au păstrat identitatea și intacte puritatea stilului lor original. Muzeul Lapidarium mai găzduiește și un centru educativ, care se poate bucura de numeroase obiecte etnografice, precum și de expoziții interesante.

Carcasã de piatrã: Catedrala în stilul Brancoveanu

Catedrala „Sf. Nicolae Mitropolitul” din Craiova reprezinta unul dintre cele mai remarcabile simboluri ale orașului. Aceasta este boierimea construcției, ridicată în stil brâncovenesc și una dintre cele mai vechi catedrale ortodoxe din țară. Construcția este plină de detalii ornamentale, precum scânduri groase, turle colorate, foișoare bogate, etc. Acesta poate fi considerat ca o adevărată operă de artă, având la bază temelii pe care acesta a fost construit, dar și suprafața acestei catedrale, care este acum un simulacru unic. De asemenea, catedrala se afla într-o locatie istorica: alături de biserici vechi și alte monumente istorice unice.

O experinta culinara unica: Muzeul de Arta Culinarã

Muzeul de Arta Culinarã din Craiova oferă o experientă inedita si culinara. Acesta se afla in Casa Vanatorilor, care a pozat multe generatii de Craioveni si multi pasari extrêmelemente frumsi. Muzeul oferă o gama largă de activități, de la degustări de vin și prânzuri gourmet, conferințe și prezentări, ateliere culinare și excursii autoguidate prin târguri și piețe. Toate serviciile sunt personalizate și pot fi ajustate în funcție de alte interese, precum obiective turistice și religioase. Turiștii se pot bucura de o atmosfera relaxantă și proaspată și de o abordare atentă a culturii culinare și a managementului. De asemenea, aceastã locație oferã o vedere panoramica asupra orasului si este un loc ideal pentru o plimbare.

Concluzie

Craiova oferă o mulțime de activități turistice interesante și practic pentru orice tip de calatori, de la relaxare la explorare. Oferta sa culturală se mărește cu peste 200 de monumente istorice, 9 catedrale si biserici vechi, 16 muzee de arta si multe alte locatii și eveniment interesante. Cu toate acestea, acestea sunt câteva dintre cele mai populare locuri in Craovo: Parcul I.C. Bratianu, Curtea Domnească, Monumentul Unirii, Muzeul Lapidarium, Catedrala în stilul Brâncovenesc și Muzeul de Arta Culinarã.

Recomandari:

Acceptare?Utilizarea de cookies