Descoperiti circuite si excursii in cele mai frumoase locuri din România. Constanța

Alegeți dintr-o gamă largă de excursii in Romania. Constanța

Închiriază mașina potrivită nevoilor tale. Oferim o gamă variată de autoturisme cu predare oriunde în România.

Vizitarea Constanta, Frumoasa Capitală Mare a României

Constanța este una dintre cele mai frumoase capitale ale României și cea mai mare statuie a Turismului Maritim din țară. Cu o istorie bogată și un patrimoniu cultural imens, acest oraș se îmbină frumos cu alte locuri și monumente interesante, care trebuie văzute în mod obligatoriu poate fi considerată una dintre cele mai fascinante destinații turistice din Europa.

1. Cazinoul Constanța

 • Cazinoul din Constanta este printre cele mai vechi cazinouri din Europa. Acesta a fost construit în anul 1910 și a fost proiectat de arhitectul Petre Antonescu. Acesta face parte din patrimoniul cultural și arhitectural deosebit al României.
 • Construcția cazinoului este inspirată din tradițiile maritimă și avea să fie unul dintre cele mai importante clădiri din Constanta. Acesta se află la intrarea în port, fiind situat pe țărmul Mării Negre, în apropierea Parcului Central.
 • În prezent, Cazinoul are o cârciumă, o terasă și o sală de jocuri, iar la interiorul său găsiți multe veche și memorabilia românească. Există și un muzeu de istorie și cultură, care conține o bogată colecție de obiecte ce spun povestea obiceiurilor și tradițiilor constănțene.

2. Parcul Ștefan cel Mare

 • Parcul Ștefan cel Mare este una dintre atracțiile turistice mai populare din Constanta și poate fi considerat punctul central al orașului. Acesta a fost creat în 1854 și a avut mai multe renovări și modernizări în decursul anilor.
 • Acest parc este o oază de liniște și o modalitate de a admira frumusețea naturală din Constanta. Pe lângă cărarele pavate, parcul are și curți sculptate și fântâni arteziene, precum și un photografii mausoleu dedicat eroului național Ștefan cel Mare.
 • Parcul adăpostește aproximativ 60 de specii de păsări, anumite animale sălbatice și cel mai mare număr de delfini și țestoase marine din bazinul Mării Negre.

3. Aquariumul Constanta

 • Construită în anul 1968, Acvariul din Constanta este considerat cel mai vechi din Europa şi este o parte importantă a patrimoniului mărești și cultural al orașului. Acvariul adăpostește mai multe specii de animale marine precum rechini, pești, meduze și crabi. Acesta face și parte din complexul Oceanografic din Constanta.
 • Acesta are și 8 bazine exterioare adăpostind pesti si alte specii marine, precum si un parc de lemn acoperit cu plante aquatice in care pot fi admirate foliculii, melcii si alte crickete.
 • Amatorii de pescuit pot prinde peste de diferite mărimi, care se poate aprinde ulterior la un mic restaurant din apropiere.

4. Delfinariul Constanta

 • Delfinariul din Constanta este unul din putinele din Europa datorita acvariilor sale voluminoase si a densitatii populatiei cu delfini. Acest delfinariu ofera o mare varietate de activități ca o plimbare pe delfin, o plimbare pe căluț sau un spectacol de dansuri cu delfini și lecții de educație despre aceste animale.
 • Un alt punct forte al delfinariului constă în faptul că oferă șansa de a înota cu delfini în apă curată, facilitând iubitorilor de animale ocazia de a intra în contact direct cu acești protagoniști ai mării.
 • Pe lângă delfini, delfinariul mai găzduiește și mai multe specii de peturi și foci cu coada scurtă.

5. Palatul Corbului

 • Palatul Corbului a servit drept castel de vânătoare pentru regele Carol I al României. Acesta se află lângă malul Mării Negre, în Parcul Ștefan cel Mare și a fost construit în anul 1899.
 • Castelul este cel mai vechi simbol al orașului și este cunoscut pentru ornarea sa complexă ce aduce în evidență mai multe elemente culturale tradiționale românești și europene, precum și un design modern.
 • În prezent, acest loc este deschis publicului în mod regulat și este separata în mai multe secțiuni, fiecare cu propriul său temă și obiective turistice. Majoritatea zonei sunt adăpostite, cu un număr mare de scaune, rafturi și mobilier, precum și un mic parc de petrecere a timpului liber.
 • De asemenea, vizitatorii involcați în Palatul Corbului pot să se bucure de numeroasele grădini, terase, izvoare arteziene și zone pitorești, inventate special pentru această destinație turistică.

Încheiere

Constanța poate fi o destinație turistică marcată pentru cei interesați să viziteze un oraș impresionant și să exploreze unele dintre cele mai bine păstrate comori istorice. Fie că trebuie să pleci cu o barcă, să vezi un spectacol de delfini sau să descoperi un loc neexplorat, acest oraș îți va oferi unele dintre cele mai memorabile și mai interesante experiențe ale vieții tale.

Recomandari:

Acceptare?Utilizarea de cookies