Descoperiti circuite si excursii in cele mai frumoase locuri din România. Brașov

Alegeți dintr-o gamă largă de excursii in Romania. Brașov

Închiriază mașina potrivită nevoilor tale. Oferim o gamă variată de autoturisme cu predare oriunde în România.

Brazov: Turism și Locuri de Vizitat

Parcul Național Bucegi

Parcul Național Bucegi este una dintre principalele atracții turistice din Brașov, care se află la aproximativ 60 km de oraș. Aici se poate ajunge în josul coastei și peste crestele Bucegilor. Mii de cetățeni și turiști se bucură de frumusețea naturii și de unele dintre cele mai bune piste de schi din țară. În timpul sezonului, parcul național organizează drumetii și drumuri mai dificile, care pot fi apreciate de aventurieri și iubitorii naturii.

Strada Sforii

Strada Sforii este una dintre cele maipopularestrăzidin Brașov, are o lungime de aproximativ 200 de metri și este cel mai îngustă din Europa de Est. A fost construită în anii 1250, având la origine rolul de a păstra securitatea orașului. Aceasta este acum o destinație importantă pentru vizitatori, care sunt uimiți de statornicia construcției sale.

Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie din Brașov, fondat în anul 1929, este unul dintre cele mai importante muzee din țară, fiind situat în centrul orașului vechi. Muzeul cuprinde mai multe exponate legate de istoria orașului, experiențele cetățenilor, constituirea orașului și mai multe expoziții temporare despre evenimentele din trecut. Vizitatorii pot cumpăra bilete și cărți de istorie Brașoveană de la intrare.

Stațiunea Poiana Brașov

Stațiunea Poiana Brașov este o destinație turistică unică și frumoasă a orașului. În timp ce majoritatea destinațiilor turistice din Brașov sunt destinate turiștilor care se bucură de istorie și cultură, Poiana Brașov oferă ocazia de a vedea natura în mod relaxat, de a face practici de schi, de a profita de zborul zmeilor și de a se bucura de magia muntilor.

Valea Rimetea

Valea Rimetea este una dintre cele mai cunoscute destinații turistice din Brașov, situată la contactul dintre Valea Mureșului și Valea Teliu. Valea Rimetea diferă de restul Văii Mureșului, fiind bogată în peisaje spectaculoase și înregistrând o biodiversitate impresionantă de plante, fructe și flori. Turiștii vin aici pentru a se bucura de peisajul pitoresc și pentru a vedea principalul punct al văii, Castelul Teliu.

Mănăstirea Prejmer

Un alt sit istoric foarte important din Brașov se află la Mănăstirea Prejmer. Aceasta a fost fondată în anul 1211 și este una dintre cele mai vechi mănăstiri din țară. Ca parte a programului turistic, vizitatorii pot vizita catedrala, clopotnița și biserica construită cu piatră. Vizitatorii pot explora și canalizarea sub care locuitorii orașului s-au adăpostit în anul 1421.

Schitul Dornei

Schitul Dornei este și el un punct turistic important, situat la aproximativ 60 km de Brașov. Aici se află numeroase biserici, așezate pe vatra unei biserici mai vechi, al cărei turn datează din secolul al XVII-lea, devenit simbolul schitului. Schitul Dornei are o varietate de atracții turistice, precum terenuri de golf, piscine, grădini și parcuri de aventură.

Costești Troglodyte

Costești Troglodyte este un sit arheologic unic, situat în apropierea Brașovului. Acesta a fost un loc de refugiu al cetățenilor în perioada de război a vremurilor medievale și cuprinde mai multe galerii souterain cu puțuri, pivnițe și săli de rugăciune. Vizitatorii pot explora carierele inundate de lacuri construite de către locuitori și pot vedea o mulțime de animale și pasări.

Piatra Mare

Piatra Mare este unul dintre principalele puncte turistice din oraș, aflat la doar 30 de minute de mers de centrul orasului. Pe acest loc de peisaj montan, turiștii pot urca și cobora din moment ce viteza camerelor de vânt și a infrastructurii de cabluri face acest lucru foarte ușor. Vizitatorii pot merge cu motorul și găsi zone pitorești pentru picnic, în timpul cărora pot admira minunata vedere asupra Brașovului și a pădurilor din preajmă.

Fortăreața Rupea

Fortăreața Rupea este una dintre cele mai importante atracții turistice din Brașov, cu o vechime de aproximativ 500 de ani care datează înapoi la vremea regelui Mihai Viteazul. Pe lângă caracterul său istoric, această fortăreață oferă turiștilor oportunități sportive și recreaționale, precum drumeții și alte experiențe de adâncire a naturii. La sfârșitul zilei, există și un club de noapte, unde vizitatorii pot lua parte la un spectacol cu muzica și dansul. Brașovul este recunoscut pentru vechimea sa, cultura sa diversă și nenumaratele puncte turistice prezente în oraș. Cu o bogăție de locuri de vizitat precum Parcul Național Bucegi, Strada Sforii, Muzeul de Istorie, Stațiunea Poiana Brașov, Valea Rimetea, Mănăstirea Prejmer, Schitul Dornei, Costești Troglodyte, Piatra Mare și Fortăreața Rupea, Brașovul oferă ceva pentru toți cei care au chef de aventură.

Recomandari:

Acceptare?Utilizarea de cookies