Descoperiti circuite si excursii in cele mai frumoase locuri din România. Arad

Alegeți dintr-o gamă largă de excursii in Romania. Arad

Închiriază mașina potrivită nevoilor tale. Oferim o gamă variată de autoturisme cu predare oriunde în România.

Cele mai bune 10 destinații de vizitat în Arad

1. Casa Mihai Eminescu

  • Cea mai bună cale de a cunoaște istoria orașului este prin vizitarea Casei Mihai Eminescu.Această clădire neoclasică se află în inima vechiului oraș și a fost demolată în timpul Primului Război Mondial. Acum, clădirea are interiorul ei renovat și poate fi vizitată de către turiști. Ea adăpostește muzee și galerii care îi oferă vizitatorului ocazia să învețe despre istoria și cultura orașului.

2. Muzeul de Istorie Naturală

  • Într-o zonă verde, se găsește unul dintre cele mai vechi muzee din Arad. Muzeul de Istorie Naturală este situat în buza orașului și oferă exponate interesante și educaționale către vizitatori. ExistăColecția de Păsări din Muzeu, care conține specimene rare, colecțiile zoologice și botanice, dar și Arta veche. Muzeul oferă mai multe programe educaționale pentru copii, precum și activități interactive de vizitat.

3. Strada Martirilor

  • În inima orașului se află una dintre cele mai vechi și mai importante străzi. Strada Martirilor oferă oportunitatea de a cunoaște istoria Aradului prin muzeele sale și alte monumente istorice, precum și de a avea ocazia de a savura bucatele locale și preparatele din restaurantele locale ale străzii. Strada este, de asemenea, una dintre cele mai populare destinații pentru cumpărături, cu toate magazinele sale ambarcatiuni, cafenele și chiar un labirint.

4. Centrul Vechi al Aradului

  • Centrul vechi al Aradului este locul perfect pentru cei care doresc să exploreze istoria Aradului. Aici se găsesc clădiri cu aspect neobișnuit și stiluri diferite, precum clădiri baroce, gotice și neoclasice. Printre atracțiile centrului vechi se numără arta veche, muzee și galerii, magazine, piețe și monumente istorice. Există, de asemenea, multe restaurante și cafenele unde pot fi savurate bucatele specifice zonei.

5. Castelul Kornest

  • Petrecut în furnici, Castelul Kornest oferă vizitatorilor șansa de a vedea cea mai bine păstrată fortăreață din Romania. Această clădire este una dintre cele mai vechi castele de pe cuprinsul României și datează din secolul al XV-lea. Vizitatorii pot descoperi exponate și colecții despre cultura și istoria castelului prin expozițiile Muzeului Kornest.

6. Primăria Arad

  • Primăria Arad, aflată și în centrul vechi al orașului, este una dintre cele mai renumite clădiri ale orașului. Această clădire a servit drept Primărie pentru oraș din 1891 până în prezent și oferă o tezaurizare a istoriei Aradului. Primăria Arad este, de asemenea, unul dintre cei mai preferați locații de pe litoral când vine vorba de călătorii.

7. Stația Zărand

  • Stând la granița unei păduri, Stația Zărand oferă ocazia de a vizita una dintre cele mai frumoase păduri din Arad. Acesta este locul perfect pentru a vă relaxa în natură și a explora faunea și florile din zonă. Stația Zărand oferă, de asemenea, oportunitatea de a admira peisajele pe care le conține această pădure.

8. Muzeul Satului Din Zărand

  • Muzeul Satului Din Zărand este unul dintre cele mai interesante și educaționale muzee din Arad. Situat în pădurea Zărandului, această atracție oferă vizitatorilor șansa de a învăța despre istoria și cultura vechilor satului din regiune. Muzeul Satului Din Zărand găzduiește colecția sa de artefacte și structuri istorice.

9. Parcul Municipal Cimitirul Regele Mihai I

  • Parcul Municipal Cimitirul Regele Mihai I este unul dintre cele mai verzi parcuri din Arad, plin de circuite pitorești care oferă ocazia de a explora vegetația naturală din zonă. Acest parc găzduiește, de asemenea, Memorialul Regele Mihai I, un monument istoric și mausoleul la care se poate ajunge cu ajutorul unui tren turistic. Aici se găsesc, de asemenea, multe restaurante și cafenele, precum și numeroase magazine și chiar un parc de distracții.

10. Cetatea Aradului

  • Situată la marginea orașului, Cetatea Aradului oferă ocazia de a vizita o clădire impresionantă care servise odinioară ca bază fortificată a arădenilor. Făcând parte dintr-o rețea de ascunzători construite de Transilvani, acest castel a fost ridicat pentru a proteja orașul. Cetatea Aradului găzduiește multe restaurante și magazine, precum și unele muzee și galerii care prezintă artefacte istorice.

Recomandari:

Acceptare?Utilizarea de cookies